Det spirer 'grønt' i byggebranchen

Det spirer 'grønt' i byggebranchen

I kvarteret ‘Indfaldet’ i Musicons østlige del i Roskilde, bliver der for tiden bygget et grønt boligområde. Boligområdet bliver ikke bare grønt af beplantningen; hele boligområdet har allerede ved fundamentstøbningen et grønt aftryk.
Bæredygtighed og mindre CO2-udledning står øverst på agendaen for Roskilde Kommune, som står bag byggeriet.

Dansk Mobil Beton i Borup, der i alle led trækker bæredygtigheden op på en ny skala i forhold til traditionelle betonleverandører og -producenter, har det seneste år gjort opmærksom på deres ‘grønne beton’, som er udviklet med henblik på at skabe et mere bæredygtig aftryk i byggebranchen.
“Ingen er jo i tvivl om at betonproduktionen, i alle dets faser, er den største synder – globalt set – i forhold til CO2-udledningen,” fortæller Steen Madsen, adm. direktør hos Dansk Mobil Beton.
“Vi ønsker at gøre en forskel og kigger dermed hele tiden på, hvordan vi kan forbedre og blive langt mere miljøansvarlige når vi producerer og leverer beton til det danske marked.”

Dansk Mobil Beton går hele tiden ét skridt videre og læner sig ikke tilbage på hvilepuden:
“Vi vil jo hele tiden blive endnu bedre,” lyder det fra Steen Madsen.
“Vi har det forgangne år brugt rigtig mange ressourcer på, i forhold til kommuner, erhvervslivet og det private marked, at vi gerne vil gå forrest i forhold til bæredygtighed. Vi har holdt utrolig mange møder med kommunerne og entreprenører med videre, for at gøre opmærksom på vores produkt, og at det er foreneligt med deres ønske om at skabe langt flere bæredygtige byer, som vi understøtter qua vores arbejde med verdensmål nr. 11.”

Dansk Mobil Beton kigger også på den belastning der allerede er i det danske land:
“Der er jo bygninger der rives ned for at genopføre nye. Vi tilbyder at hente den gamle affaldsbeton, knuser det, og genanvender det i den nye betonproduktion. Dermed er vi med til at reducere enorme mængder af betonaffald og giver det samtidig nyt liv, der er i overensstemmelse med den grønne omstilling. Det samme gør vi med, for eksempel, kantstensproduktionen i kommunerne,” fortæller Steen Madsen.

Og de mange møder med kommunerne i 2020 har givet pote.
Roskilde Kommune ønskede at Dansk Mobil Beton stod for betonproduktion og leverance til det grønne område ‘Indfaldet’. Betonen blev fremstillet på pladsen af materialer fra de gamle bygninger, som blev nedrevet og knust på stedet. Dansk Mobil Beton har altså læsset materialerne på stedet og kun medbragt cement.
“Der er gået cirka 1 år, fra møderne, til vi fik opgaven. Så det har da helt klart været ventetiden værd. Vi bærer stolthed i, at vi kan bidrage til et langt mere miljørigtigt produkt og dermed være med til at nedbringe CO2-udslippet i forhold til regeringens aftale om reducering frem til 2040.”

Flere opgaver ligger i pipelinen og med regionale og lokale ønsker om bæredygtighed, ser Dansk Mobil Beton frem til videre udvikling af ‘Grøn Beton’ i det danske land.
“Det er en lang og sej vej at gå, men står man for enden af den lange bakkede vej, er det altid sliddet værd. Vi tror på vores produktionsform, vores leveranceform og på vores virksomhed og som menneske har vi det godt med den ansvarlighed vi som virksomhed og medarbejdere dagligt har i fokus og producerer og leverer,” slutter Steen Madsen, Dansk Mobil Beton A/S, Borup.

Leave a reply