Miljøvenlig beton

Miljøvenlig beton

Fremstilling af ny beton er årsag til mellem fem og ti procent af det samlede CO2-udslip hvert år.
Dette skyldes først og fremmest, at produktionen af betonen er meget energikrævende i alle dets faser. Derfor kan selv mindre reduktioner i mængden af produceret beton have stor betydning for udledningen af drivhusgasser globalt set.

Ved konventionel produceret beton er der en generel tendens til, at man som kunde altid bestiller for meget – dels for at være sikker på, at der er beton nok til byggeprojektet, dels for at undgå både omkostninger og besvær ved at få leveret for lidt beton.
Derfor er det ikke unormalt med en overproduktion på 10-15 procent ved levering af fabriksfremstillet beton og dermed 10-15 procent større udledning af CO2 end nødvendigt.

Dansk Mobil Beton A/S ønsker at være en aktiv spiller i samfundet og vil være med til at udvikle, bidrage og arbejde med social ansvarlighed samt have høj fokus på klima og miljø:
“Vores mål er at tilbyde de mest fleksible produktionsprocesser og produkter, der tager hensyn til kvalitet og med omtanke for socialt ansvarlighed og for klima og miljø,” lyder det fra adm. direktør Steen Madsen, Dansk Mobil Beton A/S.

Dansk Mobil Beton har med deres produktionsform fokus på at minimere tomkørsel, genbrug af betonaffald og reduktion på udvinding af jordens råstoffer.
“Vi har hele tiden fokus på grønne innovationsløsninger i vores produktionsform,” fortæller Steen Madsen.

Dansk Mobil Beton arbejder kontinuerligt med CSR-aktiviteter i hverdagen.
Steen Madsen forklarer:
“Det giver god mening for virksomheden, medarbejdere og samfundet at vi tænker ansvarlighed og bæredygtighed ind i vores udvikling og forretningsstrategi.”

Hos Dansk Mobil Beton er CSR-arbejdet en naturlig del af selskabets drift.
“Hos Dansk Mobil Beton arbejder vi bevidst med at levere løsninger, der holder. For os handler det om kvalitet i løsningen, men også om løsningen, der holder på flere andre parametre. Vi skal kunne stå inde for vores arbejde nu og i fremtiden,” lyder det fra direktøren.


Når du vælger beton fra Dansk Mobil Beton, vælger du en miljørigtig løsning.
Dansk Mobil Beton producerer præcis den mængde beton, du har behov for – hverken mere eller mindre.
Derudover er produktionsmåden meget mindre ressourcekrævende end ved traditionel betonproduktion; virksomheden skal nemlig ikke drive en traditionel betonfabrik.
Ovenstående giver dermed en reduceret udledning af CO2, da det i høj grad betyder, blandt andet, langt mindre tomkørsel.
“Hos Dansk Mobil Beton tager vi et ansvar for vores adfærd og vil være med til at skabe og udvikle flere bæredygtige produkter og produktionsformer,” slutter Steen Madsen, adm. direktør hos Dansk Mobil Beton A/S i Borup.

Klik på billedet for at gå til virksomhedens CSR profil
Leave a reply