Store prisforskelle på færdigblandet beton

Store prisforskelle på færdigblandet beton

Markedet for færdigblandet beton er præget af stor uigennemsigtighed. Der er dermed markante forskelle på den pris, som kunden skal betale for sin beton. Det har vi valgt at gøre op med hos Dansk Mobil Beton A/S.

De fleste vil nok tænke, at prisen på en kubikmeter færdigblandet beton. Det er den oplagte parameter at bruge, når man sammenligner priser på tværs af de forskellige leverandører i Danmark. Dette er dog sjældent tilfældet, idet der som regel løber en lang række forskellige gebyrer og tillæg på. Det er inden den endelige pris er opgjort og her kan der være mange penge at spare, hvis man ser sig for.
Det er således ikke ualmindeligt, at den endelige pris på et læs beton kan variere med 40% eller mere. Det er afhængig af hvilken producent, der vælges.

Kommer ofte som en overraskelse

Har man ikke en fast aftale hos en betonleverandør, kan det således ofte komme som en overraskelse. At den reelle pris tit ligger langt over det, som man forventer at skulle give for et læs beton. Det er baseret på prisen på en kubikmeter.
Netop alt for mange tillæg og gebyrer gør markedet uigennemskueligt. Det bliver svært at sammenligne priser på tværs af leverandører. Derfor har vi valgt at gøre op med de mange tillæg. Det betyder, at vi faktisk ofte får henvendelser fra kunder, som fortæller at de sparer 30, 40 – ja helt op til 50% på betonen i forhold til andre leverandører, når de handler hos os.

Stort set ingen tillæg

Der er to forklaringer herpå. For det første har vi skåret vores tillæg ned til et minimum, hvilket betyder, at du reelt kun kommer til at betale et tillæg ved ‘lille læs’ under 5 m3 og ved forlænget byggepladstid – altså, hvis aflæsningen tager mere end 30 minutter.

Sidst men ikke mindst, betyder vores produktionsmetode, hvor vi blander betonen direkte på byggepladsen, at du som kunde kun får leveret præcis den mængde beton, der skal bruges i den aktuelle støbning. Dermed betaler du kun for den mængde beton, som du bruger og så slipper du jo i øvrigt også for et tillæg i forbindelse med bortkørsel af overskydende beton.