Ultra mobilt betonanlæg giver mange nye forespørgsler

Ultra mobilt betonanlæg giver mange nye forespørgsler

Med lanceringen af den nye og batchbaserede betonmixer oplever Dansk Mobil Beton A/S. Det er en stor stigning i antallet af henvendelser fra nye kunder

“Der er ingen tvivl om, at vores nyindkøbte mobile batchbaserede betonblander med indbygget pumpe. Den har skabt stor interesse blandt det professionelle segment,” fortæller Teknisk Direktør i Dansk Mobil Beton, Steen Madsen.

Konceptet med at blande betonen direkte på byggepladsen via de såkaldt volumetriske mixere, er ikke nyt. Men det er med leveringen af den første af ialt seks nye og batchbaserede blandeanlæg. Der har virksomheden taget et afgørende skridt i retning af at kunne levere beton til alle typer byggerier.

“Den meget positive omtale, som bilen har skabt, betyder at endnu flere har fået øjnene op for både de økonomiske og miljømæssige fordele ved mobilbeton. Det har givet os en række meget interessante henvendelser fra virksomheder i branchen, som vi ikke tidligere har leveret beton til,” fortæller Steen Madsen.

Fokus på cirkulær økonomi

De mobile betonblandere – både de volumetriske og batchbaserede – er i modsætning til konventionelle betonværker særligt egnede. Det er når det drejer sig om genbrug eller ‘upcycling’ af beton, idet man sparer en hel del transport ved at producere den nye beton direkte på byggepladsen. Det er hvor man kan udnytte den brugte beton fra nedrivningen.

“Derfor kommer en del af de nye henvendelser også netop fra entreprenører, arkitekter og andre virksomheder. Det er dem der beskæftiger sig med anvendelse af genbrugsmaterialer indenfor byggeriet,” slutter Steen Madsen.