Innovation Pilot gav ny inspiration

Innovation Pilot gav ny inspiration

Dansk Mobil Betons deltagelse i Innovation Pilot på DTU gav ny inspiration til virksomheden

Innovation Pilot er et nyt samarbejdsformat for virksomheder og ingeniørstuderende, hvor de studerende arbejder med en konkret udfordring eller idé, defineret af en virksomhed.

“I vores tilfælde blev der tilknyttet tre tværfaglige grupper studerende, der på baggrund af nogle problemstillinger, som vi havde defineret, skulle gennemgå et innovationsforløb på DTU i tæt samarbejde med os,” fortæller direktør i Dansk Mobil Beton, Steen Madsen.
“Dermed fik vi chancen for at få undersøgt problemstillingen ud fra flere forskellige ingeniørfaglige vinkler.”

Resultatet af de tre forløb pegede i vidt forskellige retninger. Lige fra idéer til markedsføring af virksomheden som miljørigtig producent af færdigblandet beton over egentlige produktionstekniske forbedringer til en app. Der kan hjælpe virksomheden til at nå ud til nye kundesegmenter.

“Det har været en spændende proces og jeg synes vi har haft en god dialog med de studerende, der har vist stor interesse for Dansk Mobil Beton og de udfordringer en virksomhed som vores kan stå med,” forklarer Steen Madsen.

Ligesom processen har været med til at udvikle de studerendes innovationskompetencer og evne til at arbejde tværfagligt. Så har samarbejdet også været lærerigt for Dansk Mobil Beton.

“Vi har ikke kun fået ny inspiration ud af samarbejdet. Det har også vist os, at der kan være stor værdi i at samarbejde med vidensinstitutioner som DTI. Det er nok ikke sidste gang vi vil benytte os af den mulighed,” slutter Steen Madsen.